Партијата за општествен и економски напредок „ПОЕН“, смета дека Комитетот за односи меѓу заедниците мора да заседава и да даде мислење пред одржувањето на комисиската расправа во Собранието на Република Северна Македонија во второ читање за предлог законите за изменување на Законот за Влада и изменување и дополнување на Законот за организација и работа на органите на државната управа, со кој се укинува Секретаријатот за спроведување на Рамковниот договор и се формира ново Министерство за политички систем и односи меѓу заедниците.

NEWSLETTER

Stay up To date with our newsletter. We Do Not Spam.

©2021 -ПОЕН - Партија за општествен и економски напредок

Search