Политичката партија ПОЕН (Партија за општествен и економски напредок), го поддржува и поздравува чинот на потпишувањето на т.н. Преспанскиот договор, кој се случи вчера во малото место Псарадес (Нивици) во грчкиот дел на Преспанскиот регион, со што треба да се стави крај на децениските спор за името и другите недоразбирања меѓу двете земји од минатото.

Главниот одбор на Алијансата за позитивна Македонија, на седницата одржана во Ресен на 8 декември 2017 ја потврди посветеноста на партиското раководство да дава позитивен конструктивен придонес на политиките на Владата на Република Македонија кон брзото враќање на патот кон НАТО и ЕУ интеграциите, преточена во владината програма наречена „3-6-9“.

Скопје, 18.04.2018 година Партијата за општествен и економски напредок „ПОЕН“ ја поздравува одлуката на Европската Комисија да даде препораката до Европскиот Совет да Македонија безусловно ги започне преговорите за членство во Европската Унија.

NEWSLETTER

Stay up To date with our newsletter. We Do Not Spam.

©2024 -ПОЕН - Партија за општествен и економски напредок

Search