Партијата за општествен и економски напредок ПОЕН,  го одржа своето 4-то редовно Собрание, во хотелот „Арка„ во Скопје.

                На присутните над 200 делегати и гости, покрај претседателот на ПОЕН се обратија уште министерот Едмонд Адеми, кој што ги поздрави присутните во име на коалициониот партнер СДСМ и другите коалициони партнери, пратеничката од Република Косово од редовите на Бошњачката заедница Емилија Реџепи, а преку видео-порака и Павлос Воскополус од партијата на Македониците во Грција „Виножито“.

Политичката партија ПОЕН (Партија за општествен и економски напредок), го поддржува и поздравува чинот на потпишувањето на т.н. Преспанскиот договор, кој се случи вчера во малото место Псарадес (Нивици) во грчкиот дел на Преспанскиот регион, со што треба да се стави крај на децениските спор за името и другите недоразбирања меѓу двете земји од минатото.

NEWSLETTER

Stay up To date with our newsletter. We Do Not Spam.

©2021 -ПОЕН - Партија за општествен и економски напредок

Search