М-р Симона Ристевска

Утврдувањето на изборниот модел  во една држава, преставува начин за трансформација на волјата на избирачкото тело во држвата и  преточување  во  пратенички мандати  во законодавниот дом.

Се поставува прашањето кој модел дава најсоодветна трансформација на  гласовите во мандати, со цел добивање на оптимално решение, тој треба да  обезбеди  максимален ефект  со минимален импут, при точно утврдени  параметри. 

Партијата за општествен и економски развој со поддршка за формирање на Иницијативата за една изборна единица во Собранието на Р.С.Македонија. 

Во целост ја пренесуваме  информацијата за јавност. 

NEWSLETTER

Stay up To date with our newsletter. We Do Not Spam.

©2021 -ПОЕН - Партија за општествен и економски напредок

Search